sobota, 14 czerwca, 2025
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Adama Mickiewicza w Radymnie
No Result
View All Result
  • AKTUALNOŚCI
  • SZKOŁA
    • O SZKOLE
      • DANE SZKOŁY
      • DYREKCJA
      • KADRA NAUCZYCIELSKA
      • DOKUMENTY SZKOLNE
        • UCZEŃ
        • NAUCZYCIEL
      • BIBLIOTEKA
      • PEDAGOG
      • SZKOLNE KOŁA
      • HISTORIA SZKOŁY
      • PATRON SZKOŁY
      • STOWARZYSZENIE ABSOLWENTÓW
      • RODO
      • DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
    • REKRUTACJA
      • OFERTA KSZTAŁCENIA
        • Technikum
        • Branżowa Szkoła I Stopnia
        • Branżowa Szkoła II Stopnia
        • Kwalifikacyjne Kursy Zawodowe
        • Kursy inne
      • TERMINY REKRUTACJI
      • REGULAMIN REKRUTACJI
      • WYKAZ PODRĘCZNIKÓW
    • KIERUNKI KSZTAŁCENIA
      • TECHNIKUM
        • TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
        • TECHNIK MECHANIZACJI ROLNICTWA I AGROTRONIKI
        • TECHNIK HODOWCA KONI
        • TECHNIK WETERYNARII
        • TECHNIK ROLNIK
        • TECHNIK ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU
        • TECHNIK URZĄDZEŃ I SYSTEMÓW ENERGETYKI ODNAWIALNEJ
        • TECHNIK TURYSTYKI NA OBSZARACH WIEJSKICH
      • BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
        • MECHANIK OPERATOR POJAZDÓW I MASZYN ROLNICZYCH
        • OGRODNIK
        • ROLNIK
        • KUCHARZ
        • CUKIERNIK
      • BRANŻOWA SZKOŁA II STOPNIA
        • TECHNIK MECHANIZACJI ROLNICTWA I AGROTRONIKI
        • TECHNIK ROLNIK
        • TECHNIK OGRODNIK
        • TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
      • KWALIFIKACYJNE KURSY ZAWODOWE
        • ROLNIK
        • MECHANIK OPERATOR POJAZDÓW I MASZYN ROLNICZYCH
        • TECHNIK MECHANIZACJI ROLNICTWA I AGROTRONIKI
        • KUCHARZ
        • TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
      • KURSY INNE
  • FOTOGALERIA
  • PROJEKTY UNIJNE
    • Erasmus
    • PO WER
    • PROJEKT 9.4
      • UCZEŃ
      • NAUCZYCIEL
      • Opis projektu
    • Projekt FERS 2022
    • Projekt FERS 2023
  • DZIENNIK ELEKTRONICZNY
    • LOGOWANIE DO DZIENNIKA
    • Plan lekcji
    • Poczta
  • Przydatne linki
    • MEN
    • Kuratorium
    • CKE
    • OKE
    • Arkusze egzaminacyjne
    • Starostwo
  • BIP
  • KONTAKT
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Adama Mickiewicza w Radymnie
  • AKTUALNOŚCI
  • SZKOŁA
    • O SZKOLE
      • DANE SZKOŁY
      • DYREKCJA
      • KADRA NAUCZYCIELSKA
      • DOKUMENTY SZKOLNE
        • UCZEŃ
        • NAUCZYCIEL
      • BIBLIOTEKA
      • PEDAGOG
      • SZKOLNE KOŁA
      • HISTORIA SZKOŁY
      • PATRON SZKOŁY
      • STOWARZYSZENIE ABSOLWENTÓW
      • RODO
      • DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
    • REKRUTACJA
      • OFERTA KSZTAŁCENIA
        • Technikum
        • Branżowa Szkoła I Stopnia
        • Branżowa Szkoła II Stopnia
        • Kwalifikacyjne Kursy Zawodowe
        • Kursy inne
      • TERMINY REKRUTACJI
      • REGULAMIN REKRUTACJI
      • WYKAZ PODRĘCZNIKÓW
    • KIERUNKI KSZTAŁCENIA
      • TECHNIKUM
        • TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
        • TECHNIK MECHANIZACJI ROLNICTWA I AGROTRONIKI
        • TECHNIK HODOWCA KONI
        • TECHNIK WETERYNARII
        • TECHNIK ROLNIK
        • TECHNIK ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU
        • TECHNIK URZĄDZEŃ I SYSTEMÓW ENERGETYKI ODNAWIALNEJ
        • TECHNIK TURYSTYKI NA OBSZARACH WIEJSKICH
      • BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
        • MECHANIK OPERATOR POJAZDÓW I MASZYN ROLNICZYCH
        • OGRODNIK
        • ROLNIK
        • KUCHARZ
        • CUKIERNIK
      • BRANŻOWA SZKOŁA II STOPNIA
        • TECHNIK MECHANIZACJI ROLNICTWA I AGROTRONIKI
        • TECHNIK ROLNIK
        • TECHNIK OGRODNIK
        • TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
      • KWALIFIKACYJNE KURSY ZAWODOWE
        • ROLNIK
        • MECHANIK OPERATOR POJAZDÓW I MASZYN ROLNICZYCH
        • TECHNIK MECHANIZACJI ROLNICTWA I AGROTRONIKI
        • KUCHARZ
        • TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
      • KURSY INNE
  • FOTOGALERIA
  • PROJEKTY UNIJNE
    • Erasmus
    • PO WER
    • PROJEKT 9.4
      • UCZEŃ
      • NAUCZYCIEL
      • Opis projektu
    • Projekt FERS 2022
    • Projekt FERS 2023
  • DZIENNIK ELEKTRONICZNY
    • LOGOWANIE DO DZIENNIKA
    • Plan lekcji
    • Poczta
  • Przydatne linki
    • MEN
    • Kuratorium
    • CKE
    • OKE
    • Arkusze egzaminacyjne
    • Starostwo
  • BIP
  • KONTAKT
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Adama Mickiewicza w Radymnie
No Result
View All Result

Międzyszkolny Konkurs Kulinarny

admin by admin
8 października 2017
in Erasmus, Nowości na stronie głównej, Wydarzenia na stronie głównej
Nasi górą…

Regulamin Międzyszkolnego Konkursu Kulinarnego

„Potrawa kuchni niemieckiej regionu Saksonii”

  1. Informacje ogólne:

1.Organizatorem konkursu jest Zespół Szkół Ogólnokształcących, Zawodowych i Rolniczych im. Adama Mickiewicza w Radymnie.

2.Konkurs skierowany jest do uczniów szkół ponadgimnazjalnych kształcących na kierunkach gastronomicznych.

3.Konkurs odbędzie się w ZSOZiR w Radymnie ul. Złota Góra 13, w dniu 08.11.2017r. o godzinie 9.00

4.Konkurs organizowany jest w ramach upowszechniania rezultatów projektu „ Staż zagraniczny szansą sukcesu zawodowego” finansowanego z funduszy unijnych – program Erasmus +

5. Celem konkursu jest propagowanie znajomości tradycji i kuchni Niemieckiej zwłaszcza regionu Saksonii, aktywizowanie uczniów poprzez rozbudzenie ich inicjatywy i pomysłowości, nawiązanie współpracy między szkołami.

II.Warunki uczestnictwa:

1.Warunkiem uczestnictwa jest przesłanie wypełnionego formularza zgłoszeniowego  i podpisanej zgody  na przetwarzanie danych osobowych do dnia 27.10.2017r (wzór formularza zał.1  i zgody zał.2 są dołączone do regulaminu), z dopiskiem konkurs kulinarny.

Wyżej wymienione dokumenty mogą być  nadesłane w formie elektronicznej na adres  zsoiz@radymno.edu.pl  lup pocztą  na adres : Zespół Szkół Ogólnokształcących, Zawodowych i Rolniczych, ul. Złota Góra 13, 37-550 Radymno (decyduje data stempla)

2.W konkursie każdą ze szkół reprezentuje jeden dwuosobowy zespół, który został zgłoszony do udziału w konkursie.

3.Uczestnicy konkursu rejestrują się w ZSOZiR w godzinach 9.00 – 9.15 i losują stanowisko ekspozycyjne.

 

4.Konkurs przebiega w dwóch etapach:

– etap pierwszy obejmuje rozwiązanie przez każdego z uczestników indywidualnie testu pisemnego z dziedziny gastronomicznego słownictwa w  języku niemieckim i  znajomości regionu Saksonii,

– etap drugi  obejmuje zaprezentowanie przez uczestników konkursu potrawy (danie główne lub zakąska)  kuchni niemieckiej z preferencją kuchni regionu Saksonii.

W etapie drugim każda z drużyn przywozi ze sobą wykonaną gotową potrawę konkursową i dokonuje jej prezentacji. Prezentacja obejmuje wyeksponowanie 3 jednakowych porcji potrawy  na naczyniach, przedstawienie nazwy potrawy i receptury w formie graficznej w języku polskim i niemieckim, przedstawienie kulinarnych tradycji Niemiec w odniesieniu do prezentowanej potrawy.
5. Oceny potraw dokonuje komisja Jury, która po zsumowaniu punktów poszczególnych etapów wyłania zwycięzców konkursu.

6.Punktacji Jury podlega:

a) suma punktów uzyskana przez uczestników w etapie pierwszym (test)

b) suma punktów etapu drugiego, przyznawanych za:

– spełnienie wymogów określonych regulaminem i tematyką konkursu,

– ogólnymi cechami potrawy takimi jak smak, zapach, konsystencja, wygląd,

– oryginalnością i pomysłowością podania potrawy,

– prezentacją ustną uczestników konkursu na temat potrawy,

7.Zwycięskie zespoły trzech pierwszych miejsc otrzymują nagrody rzeczowe i dyplomy, pozostali uczestnicy dyplomy za udział w konkursie. Wyniki konkursu zostaną zamieszczone na stronie internetowej szkoły.

 

8.Organizator konkursu zapewnia  miejsce do zaprezentowania potrawy oraz urządzenia do podgrzania.

9.Organizator zapewnia talerze do serwowania potrawa konkursowych. Dopuszcza się wyserwowanie potraw konkursowych na zastawie  przywiezionej przez uczestników.

10.Organizator nie zwraca kosztów podróży ani kosztów poniesionych na zakup surowców wykorzystanych do wykonania potrawy konkursowej.

11.Poprzez przystąpienie do konkursu uczestnicy wyrażają zgodę na warunki zawarte w regulaminie oraz na publikację zwycięskich przepisów i zdjęć potraw.

 

III.  Postanowienia końcowe:

1.Przed wzięciem udziału w konkursie Uczestnik powinien zapoznać się z Regulaminem.

2.Regulamin konkursu dostępny w siedzibie szkoły oraz na stronie internetowej szkoły w zakładce Erasmus.

3.Nauczyciel opiekun oddelegowany przez Szkołę odpowiada za powierzonych mu uczniów w dniu konkursu.

4.Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany terminu lub odwołania konkursu bez podania przyczyny.

 

 

 

 

  1. Szczegółowy program konkursu:

9.00 – 9.15 – rejestracja uczestników i losowanie miejsc ekspozycyjnych

9.20 – powitanie i rozpoczęcie konkursu

9.30 – 10.00 –  etap pierwszy konkursu

10.20 – 11.15 – prezentacja potraw i ocena Jury

11.20 – 12.00 – przerwa kawowa

12.10 – podsumowanie konkursu, ogłoszenie wyników, rozdanie nagród

13.00 – zakończenie konkursu

 

 

Osobą do kontaktów bezpośrednich z ramienia szkoły jest Małgorzata Czyż  – kierownik szkolenia praktycznego tel. 603 048 140.

 

 

Radymno, 04.10.2017

Next Post
Kolejna edycja Konkursu Mickiewiczowskiego

Kolejna edycja Konkursu Mickiewiczowskiego

Please login to join discussion

Dumnie Wspierane Przez Grupę Anonki

No Result
View All Result
  • #5773 (bez tytułu)
  • #6856 (bez tytułu)
  • #6660 (bez tytułu)
  • Biblioteka
  • Blog
  • Branżowa Szkoła I stopnia
  • Branżowa Szkoła II Stopnia
  • Branżowa Szkoła II stopnia
  • CUKIERNIK
  • Dane Szkoły
  • Deklaracja dostępności
  • Dokumenty nauczyciel
  • Dokumenty uczeń
  • DZIENNIK ELEKTRONICZNY
  • Erasmus
  • Historia
  • home_page
  • KIEROWCA – MECHANIK
  • KIEROWCA MECHANIK (KKZ)
  • Kierunki kształcenia
  • KKZ- Kwalifikacyjne Kursy Zawodowe
  • Klasy
  • KUCHARZ
  • KUCHARZ (KKZ)
  • Kursy inne
  • Kwalifikacyjne Kursy Zawodowe
  • MECHANIK OPERATOR POJAZDÓW I MASZYN ROLNICZYCH
  • MECHANIK OPERATOR POJAZDÓW I MASZYN ROLNICZYCH (KKZ)
  • MECHANIK POJAZDÓW SAMOCHODOWYCH
  • MECHANIK POJAZDÓW SAMOCHODOWYCH (KKZ)
  • Nauczyciel
  • Nauczyciele
  • OGRODNIK
  • OPERATOR MASZYN LEŚNYCH
  • Opis projektu
  • Ośrodek
  • Patron Szkoły
  • PO WER
  • Projekt FERS 2022
  • Projekt FERS 2023
  • Przetarg sklepik
  • Przykładowa strona
  • Regulamin rekrutacji
  • Rekrutacja – kierunki kształcenia
  • ROLNIK
  • ROLNIK (KKZ)
  • Stowarzyszenie Absolwentów
  • TECHNIK  MECHANIZACJI  ROLNICTWA  I AGROTRONIKI
  • TECHNIK ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU
  • TECHNIK HODOWCA KONI
  • TECHNIK MECHANIZACJI ROLNICTWA I AGROTRONIKI (Br. II st)
  • TECHNIK MECHANIZACJI ROLNICTWA I AGROTRONIKI (KKZ)
  • TECHNIK OCHRONY  ŚRODOWISKA – NOWOŚĆ
  • TECHNIK OCHRONY ŚRODOWISKA
  • TECHNIK OGRODNIK (Br. II st)
  • TECHNIK POJAZDÓW SAMOCHODOWYCH (Br. II st)
  • Technik rolnik
  • TECHNIK ROLNIK
  • TECHNIK SPAWALNICTWA
  • TECHNIK TRANSPORTU DROGOWEGO (Br. II st)
  • TECHNIK TURYSTYKI NA OBSZARACH WIEJSKICH
  • TECHNIK URZĄDZEŃ I SYSTEMÓW ENERGETYKI ODNAWIALNEJ
  • TECHNIK WETERYNARII
  • TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH (Br. II st)
  • TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH (KKZ)
  • Technikum
  • TECHNIKUM
  • TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
  • Terminy rekrutacji
  • Uczeń
  • Uczniowie TMR w finale Wojewódzkiej Olimpiady Młodych Producentów Rolnychcc
  • Wykaz podręczników w roku szkolnym 2023/2024

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Skip to content
Open toolbar Narzędzia ułatwień dostępu

Narzędzia ułatwień dostępu

  • Powiększenie tekstuPowiększenie tekstu
  • Pomniejszenie tekstuPomniejszenie tekstu
  • Skala szarościSkala szarości
  • Wysoki kontrastWysoki kontrast
  • Negatywny kontrastNegatywny kontrast
  • Jasne tłoJasne tło
  • Linki podkreśloneLinki podkreślone
  • Czytelna czcionkaCzytelna czcionka
  • Reset Reset