sobota, 14 czerwca, 2025
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Adama Mickiewicza w Radymnie
No Result
View All Result
  • AKTUALNOŚCI
  • SZKOŁA
    • O SZKOLE
      • DANE SZKOŁY
      • DYREKCJA
      • KADRA NAUCZYCIELSKA
      • DOKUMENTY SZKOLNE
        • UCZEŃ
        • NAUCZYCIEL
      • BIBLIOTEKA
      • PEDAGOG
      • SZKOLNE KOŁA
      • HISTORIA SZKOŁY
      • PATRON SZKOŁY
      • STOWARZYSZENIE ABSOLWENTÓW
      • RODO
      • DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
    • REKRUTACJA
      • OFERTA KSZTAŁCENIA
        • Technikum
        • Branżowa Szkoła I Stopnia
        • Branżowa Szkoła II Stopnia
        • Kwalifikacyjne Kursy Zawodowe
        • Kursy inne
      • TERMINY REKRUTACJI
      • REGULAMIN REKRUTACJI
      • WYKAZ PODRĘCZNIKÓW
    • KIERUNKI KSZTAŁCENIA
      • TECHNIKUM
        • TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
        • TECHNIK MECHANIZACJI ROLNICTWA I AGROTRONIKI
        • TECHNIK HODOWCA KONI
        • TECHNIK WETERYNARII
        • TECHNIK ROLNIK
        • TECHNIK ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU
        • TECHNIK URZĄDZEŃ I SYSTEMÓW ENERGETYKI ODNAWIALNEJ
        • TECHNIK TURYSTYKI NA OBSZARACH WIEJSKICH
      • BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
        • MECHANIK OPERATOR POJAZDÓW I MASZYN ROLNICZYCH
        • OGRODNIK
        • ROLNIK
        • KUCHARZ
        • CUKIERNIK
      • BRANŻOWA SZKOŁA II STOPNIA
        • TECHNIK MECHANIZACJI ROLNICTWA I AGROTRONIKI
        • TECHNIK ROLNIK
        • TECHNIK OGRODNIK
        • TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
      • KWALIFIKACYJNE KURSY ZAWODOWE
        • ROLNIK
        • MECHANIK OPERATOR POJAZDÓW I MASZYN ROLNICZYCH
        • TECHNIK MECHANIZACJI ROLNICTWA I AGROTRONIKI
        • KUCHARZ
        • TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
      • KURSY INNE
  • FOTOGALERIA
  • PROJEKTY UNIJNE
    • Erasmus
    • PO WER
    • PROJEKT 9.4
      • UCZEŃ
      • NAUCZYCIEL
      • Opis projektu
    • Projekt FERS 2022
    • Projekt FERS 2023
  • DZIENNIK ELEKTRONICZNY
    • LOGOWANIE DO DZIENNIKA
    • Plan lekcji
    • Poczta
  • Przydatne linki
    • MEN
    • Kuratorium
    • CKE
    • OKE
    • Arkusze egzaminacyjne
    • Starostwo
  • BIP
  • KONTAKT
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Adama Mickiewicza w Radymnie
  • AKTUALNOŚCI
  • SZKOŁA
    • O SZKOLE
      • DANE SZKOŁY
      • DYREKCJA
      • KADRA NAUCZYCIELSKA
      • DOKUMENTY SZKOLNE
        • UCZEŃ
        • NAUCZYCIEL
      • BIBLIOTEKA
      • PEDAGOG
      • SZKOLNE KOŁA
      • HISTORIA SZKOŁY
      • PATRON SZKOŁY
      • STOWARZYSZENIE ABSOLWENTÓW
      • RODO
      • DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
    • REKRUTACJA
      • OFERTA KSZTAŁCENIA
        • Technikum
        • Branżowa Szkoła I Stopnia
        • Branżowa Szkoła II Stopnia
        • Kwalifikacyjne Kursy Zawodowe
        • Kursy inne
      • TERMINY REKRUTACJI
      • REGULAMIN REKRUTACJI
      • WYKAZ PODRĘCZNIKÓW
    • KIERUNKI KSZTAŁCENIA
      • TECHNIKUM
        • TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
        • TECHNIK MECHANIZACJI ROLNICTWA I AGROTRONIKI
        • TECHNIK HODOWCA KONI
        • TECHNIK WETERYNARII
        • TECHNIK ROLNIK
        • TECHNIK ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU
        • TECHNIK URZĄDZEŃ I SYSTEMÓW ENERGETYKI ODNAWIALNEJ
        • TECHNIK TURYSTYKI NA OBSZARACH WIEJSKICH
      • BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
        • MECHANIK OPERATOR POJAZDÓW I MASZYN ROLNICZYCH
        • OGRODNIK
        • ROLNIK
        • KUCHARZ
        • CUKIERNIK
      • BRANŻOWA SZKOŁA II STOPNIA
        • TECHNIK MECHANIZACJI ROLNICTWA I AGROTRONIKI
        • TECHNIK ROLNIK
        • TECHNIK OGRODNIK
        • TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
      • KWALIFIKACYJNE KURSY ZAWODOWE
        • ROLNIK
        • MECHANIK OPERATOR POJAZDÓW I MASZYN ROLNICZYCH
        • TECHNIK MECHANIZACJI ROLNICTWA I AGROTRONIKI
        • KUCHARZ
        • TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
      • KURSY INNE
  • FOTOGALERIA
  • PROJEKTY UNIJNE
    • Erasmus
    • PO WER
    • PROJEKT 9.4
      • UCZEŃ
      • NAUCZYCIEL
      • Opis projektu
    • Projekt FERS 2022
    • Projekt FERS 2023
  • DZIENNIK ELEKTRONICZNY
    • LOGOWANIE DO DZIENNIKA
    • Plan lekcji
    • Poczta
  • Przydatne linki
    • MEN
    • Kuratorium
    • CKE
    • OKE
    • Arkusze egzaminacyjne
    • Starostwo
  • BIP
  • KONTAKT
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Adama Mickiewicza w Radymnie
No Result
View All Result

WARSZTATY ZAWODOWE DLA GIMNAZJALISTÓW

admin by admin
11 grudnia 2016
in Nauczyciele, Nowości na stronie głównej, Wydarzenia na stronie głównej
WARSZTATY ZAWODOWE DLA GIMNAZJALISTÓW
Lp. Data/godzina Prowadzący zajęcia Tematyka zajęć Uwagi
1. 14.11.2016r

godz. 9.30- 11.00

Jacek Smoleń Agregaty rolnicze

w czasie warsztatów  realizowane będą zagadnienia związane z:

– rodzajami agregatów

– zasadami agregatowania maszyn

– zasadami zespalania agregatów z ciągnikiem

– wykonywaniem prac przy użyciu kultywatora agregatowanego z  wałkami

W czasie trwania warsztatów uczniowie gimnazjaliści mogą wspólnie z uczniami naszej szkoły wykonywać drobne prace pod nadzorem nauczyciela prowadzącego
2. 17.11.2016r

godz. 8.15 – 9.45

Alicja Chudzik Dobór zastawy stołowej do rodzaju potraw

w czasie warsztatów  realizowane będą zagadnienia związane z:

– prezentowaniem zastawy stołowej

– właściwym doborem zastawy do danego zestawu potraw i rodzaju przyjęcia

3. 18.11.2016r

godz. 8.15 – 9.45

Magdalena Biesiadecka Atrakcyjne sposoby serwowania drinków i napojów chłodzących

w czasie warsztatów  realizowane będą zagadnienia związane z:

– wykonywaniem i serwowaniem napojów bezalkoholowych

– serwowaniem napojów płonących

– wykonywaniem dekoracji kieliszków

4. 18.11.2016r

godz. 11.00- 12.30

Marek Pałczyński Kontrola ustawienia kół i osi samochodu -ustawianie zbieżności kół

w czasie warsztatów  realizowane będą zagadnienia związane z:

– ustawianiem samochodu na podnośniku

– wykonaniem badania diagnostycznego

-wykonaniem regulacji zbieżności

5. 21.11.2016r

godz. 9.30- 11.00

Jacek Smoleń Użytkowanie maszyn i narzędzi do doprawiania roli

w czasie warsztatów  realizowane będą zagadnienia związane z:

– rodzajami  maszyn do doprawiania roli

– zasadami zespalania  maszyn z ciągnikiem

– wykonywaniem prac przy użyciu brony talerzowej

6. 23.11.2016r

godz. 11.00- 12.30

Józef  Kiper Wiercenie, rozwiercanie, nawiercanie i pogłębianie otworów

w czasie warsztatów  realizowane będą zagadnienia związane z:

– użytkowaniem wiertarek

– zasadami obsługi wiertarki

– wierceniem otworów w różnych materiałach

– tworzeniem elementów drewnianych z wykorzystaniem wiertarek

7. 25.11.2016r

godz. 9.30-11.30

Małgorzata Czyż Sporządzanie wyrobów z ciasta kruchego

w czasie warsztatów  realizowane będą zagadnienia związane z:

a) składnikami i techniką wykonania ciasta

b)  przygotowaniem składników zgodnie z recepturą

c) przygotowaniem i degustacją wyrobów:

– babeczki z budyniem, owocami i galaretką

– kruche ciastka składane

d) przygotowaniem dekoracji z galaretek

W czasie trwania warsztatów uczniowie gimnazjaliści mogą wspólnie z uczniami naszej szkoły wykonywać drobne prace pod nadzorem nauczyciela prowadzącego
8. 28.11.2016r

godz. 11.45 – 13.45

Magdalena Biesiadecka Techniki przenoszenia tac i zastawy stołowej

w czasie warsztatów  realizowane będą zagadnienia związane z:

– rodzajami tac i technikami przenoszenia

– przenoszeniem tac pustych i pełnych

– przenoszeniem różnej ilości talerzy podczas serwisu

9. 01.12.2016r

godz. 8.15 – 9.45

Alicja Chudzik Metody obsługi gości

w czasie warsztatów  realizowane będą zagadnienia związane z:

– prezentowaniem rodzajów serwisów

– zasadami obsługi gości

-serwowaniem potraw metoda niemiecka i francuską

– manipulacją sztućcami podczas serwisu

10. 02.12.2016r

godz. 8.15 – 9.45

Magdalena Biesiadecka Napoje orzeźwiające -smoothies

w czasie warsztatów  realizowane będą zagadnienia związane z:

– zasadami sporządzania i serwowania napojów

– sporządzanie napojów na bazie mleka, śmietany i lodów waniliowych

– degustacja napojów

11. 02.12.2016r

godz. 11.00- 12.30

Józef  Kiper Rzutowanie na płaszczyzny

w czasie warsztatów  realizowane będą zagadnienia związane z:

– zasadami wymiarowania

– przekrojami rysunków

– projektowaniem rzutów

– wymiarowaniem elementów przy użyciu mikrometru i suwmiarki

12. 05.12.2016r.

godz. 9.00- 10.30

Józef  Kiper Użytkowanie opryskiwaczy ciągnikowych

w czasie warsztatów  realizowane będą zagadnienia związane z:

– zespalaniem opryskiwacza z ciągnikiem

– obsługą opryskiwacza

– regulacją ilości oprysku

– rodzajami końcówek opryskiwaczy

– badaniami opryskiwaczy

 

 

13. 07.12.2016r.

godz. 9.00- 10.30

Andrzej Szymański Odkuwanie prostych przedmiotów

w czasie warsztatów  realizowane będą zagadnienia związane z:

– przygotowaniem kuźni do pracy

– rozgrzewanie elementów

– kucie i formowanie

– regeneracja bron zębatych

W czasie trwania warsztatów uczniowie gimnazjaliści mogą wspólnie z uczniami naszej szkoły wykonywać drobne prace pod nadzorem nauczyciela prowadzącego
14. 09.12.2016r

godz. 11.00 – 13.00

Dorota Goraj- Przybylska Sporządzanie wyrobów z ciasta drożdżowego

w czasie warsztatów  realizowane będą zagadnienia związane z:

–  składnikami i techniką wykonania ciasta drożdżowego

– przygotowaniem farszów do ciast drożdżowych

– przygotowaniem i degustacją pizzy

15. 09.12.2016r

godz.8.30- 10.00

Marek Pałczyński Demontaż głowicy silnika

w czasie warsztatów  realizowane będą zagadnienia związane z:

– demontażem pokrywy zaworów

– demontażem wałka rozrządu

-demontażem głowicy silnika

-weryfikacją części

   16.      12.12.2016r

godz. 10.00 – 12.00

Monika Chruszcz Sporządzanie wyrobów z ciasta biszkoptowego

w czasie warsztatów  realizowane będą zagadnienia związane z:

–  składnikami i techniką wykonania ciasta biszkoptowego

– formowaniem gotowych wyrobów (autotort)

– dobieraniem sprzętu do wykonania dekoracji

– przygotowaniem dekoracji ciast z wykorzystaniem masy cukrowej

– degustacja wyrobów

17. 14.12.2016r

godz. 11.45 – 13.45

Janusz Kontek Nauka jazdy samochodem

w czasie warsztatów  realizowane będą zagadnienia związane z:

– jazdą samochodem po autodromie na placu szkolnym

– cofaniem w linii prostej i po łuku

– wykonywaniem manewru zawracania

– parkowaniem

18. 15.12.2016r

godz.

Dorota Goraj- Przybylska Zajęcia z edukacji dla bezpieczeństwa

w czasie zajęć  realizowane będą zagadnienia związane z:

–  pierwsza pomocą przedmedyczną

– musztrą wojskową

– nakładaniem maski przeciwgazowej

19. 16.12.2016r

godz. 9.00 – 10.30

Janusz Kontek Obróbka materiałów – toczenie

w czasie warsztatów  realizowane będą zagadnienia związane z:

– prezentacją tokarek

– zasadami użytkowania tokarek

– rodzajami prac wykonywanymi na tokarkach

– toczeniem gwintów na tokarce TUE – 35

20. 16.12.2016r

godz. 11.30 – 13.30

Monika Chruszcz Sporządzanie wyrobów z ciasta parzonego

w czasie warsztatów  realizowane będą zagadnienia związane z:

– składnikami i techniką wykonania ciasta

– wykonaniem ciasta i formowaniem wyrobów ( ptysie, eklerki)

– sporządzanie nadzień

– dekoracja  i degustacja wyrobów

W czasie trwania warsztatów uczniowie gimnazjaliści mogą wspólnie z uczniami naszej szkoły wykonywać drobne prace pod nadzorem nauczyciela prowadzącego
21. 09.01.2017r

godz. 10.00 – 12.00

Monika Chruszcz Ciasta wyrabiane w naczyniu

w czasie warsztatów  realizowane będą zagadnienia związane z:

– składnikami i technikami wykonania ciast

– wykonaniem ciasta i formowaniem wyrobów (naleśniki czekoladowe z bananem, naleśniki a’ la Gundel, gofry )

– sporządzanie nadzień

– dekoracja  i degustacja wyrobów

22. 11.01.2017r

godz. 9.00- 10.30

Marek Pałczyński Diagnostyka układu hamulcowego tarczowego

 i bębnowego

w czasie warsztatów  realizowane będą zagadnienia związane z:

a) czynnościami wstępnymi:

– pokaz pomiarów za pomocą suwmiarki i czujnika zegarowego

– ustawianie klucza dynamometrycznego

b) weryfikacją części układu hamulcowego tarczowego:

– pomiar grubości tarcz hamulcowych

– pomiar bicia tarcz hamulcowych

– pomiar grubości klocków hamulcowych

c) weryfikacją części układu hamulcowego bębnowego:

– pomiar średnicy bębnów hamulcowych

– pomiar okładziny szczęk hamulcowych

– pomiar bicia piasty koła tylnego

23. 13.01.2017r

godz. 10.00- 12.00

Małgorzata Czyż Sporządzanie zakąsek zimnych z różnych surowców

w czasie warsztatów  realizowane będą zagadnienia związane z:

a) zasadami i technikami wykonania zakąsek

b)  przygotowaniem składników dla sporządzanej zakąski

c) przygotowaniem i degustacją wyrobów:

– jaja nadziewane żurawiną i kurkumą

– naleśnikowe szaszłyki

– kanapki dekoracyjne

d) przygotowaniem dekoracji  półmisków ( carving)

Next Post
Warsztaty zawodowe dla gimnazjalistów.

Warsztaty zawodowe dla gimnazjalistów.

Please login to join discussion

Dumnie Wspierane Przez Grupę Anonki

No Result
View All Result
  • #5773 (bez tytułu)
  • #6856 (bez tytułu)
  • #6660 (bez tytułu)
  • Biblioteka
  • Blog
  • Branżowa Szkoła I stopnia
  • Branżowa Szkoła II Stopnia
  • Branżowa Szkoła II stopnia
  • CUKIERNIK
  • Dane Szkoły
  • Deklaracja dostępności
  • Dokumenty nauczyciel
  • Dokumenty uczeń
  • DZIENNIK ELEKTRONICZNY
  • Erasmus
  • Historia
  • home_page
  • KIEROWCA – MECHANIK
  • KIEROWCA MECHANIK (KKZ)
  • Kierunki kształcenia
  • KKZ- Kwalifikacyjne Kursy Zawodowe
  • Klasy
  • KUCHARZ
  • KUCHARZ (KKZ)
  • Kursy inne
  • Kwalifikacyjne Kursy Zawodowe
  • MECHANIK OPERATOR POJAZDÓW I MASZYN ROLNICZYCH
  • MECHANIK OPERATOR POJAZDÓW I MASZYN ROLNICZYCH (KKZ)
  • MECHANIK POJAZDÓW SAMOCHODOWYCH
  • MECHANIK POJAZDÓW SAMOCHODOWYCH (KKZ)
  • Nauczyciel
  • Nauczyciele
  • OGRODNIK
  • OPERATOR MASZYN LEŚNYCH
  • Opis projektu
  • Ośrodek
  • Patron Szkoły
  • PO WER
  • Projekt FERS 2022
  • Projekt FERS 2023
  • Przetarg sklepik
  • Przykładowa strona
  • Regulamin rekrutacji
  • Rekrutacja – kierunki kształcenia
  • ROLNIK
  • ROLNIK (KKZ)
  • Stowarzyszenie Absolwentów
  • TECHNIK  MECHANIZACJI  ROLNICTWA  I AGROTRONIKI
  • TECHNIK ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU
  • TECHNIK HODOWCA KONI
  • TECHNIK MECHANIZACJI ROLNICTWA I AGROTRONIKI (Br. II st)
  • TECHNIK MECHANIZACJI ROLNICTWA I AGROTRONIKI (KKZ)
  • TECHNIK OCHRONY  ŚRODOWISKA – NOWOŚĆ
  • TECHNIK OCHRONY ŚRODOWISKA
  • TECHNIK OGRODNIK (Br. II st)
  • TECHNIK POJAZDÓW SAMOCHODOWYCH (Br. II st)
  • Technik rolnik
  • TECHNIK ROLNIK
  • TECHNIK SPAWALNICTWA
  • TECHNIK TRANSPORTU DROGOWEGO (Br. II st)
  • TECHNIK TURYSTYKI NA OBSZARACH WIEJSKICH
  • TECHNIK URZĄDZEŃ I SYSTEMÓW ENERGETYKI ODNAWIALNEJ
  • TECHNIK WETERYNARII
  • TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH (Br. II st)
  • TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH (KKZ)
  • Technikum
  • TECHNIKUM
  • TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
  • Terminy rekrutacji
  • Uczeń
  • Uczniowie TMR w finale Wojewódzkiej Olimpiady Młodych Producentów Rolnychcc
  • Wykaz podręczników w roku szkolnym 2023/2024

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Skip to content
Open toolbar Narzędzia ułatwień dostępu

Narzędzia ułatwień dostępu

  • Powiększenie tekstuPowiększenie tekstu
  • Pomniejszenie tekstuPomniejszenie tekstu
  • Skala szarościSkala szarości
  • Wysoki kontrastWysoki kontrast
  • Negatywny kontrastNegatywny kontrast
  • Jasne tłoJasne tło
  • Linki podkreśloneLinki podkreślone
  • Czytelna czcionkaCzytelna czcionka
  • Reset Reset